SEKTOR INDUSTRI & SEKTOR PENGANGKUTAN

MENGURANGKAN KOS PERBELANJAAN BAHANAPI

MENGURANGKAN KOS PENYELENGARAAN ENJIN

CALCULATED FUEL SAVING 30% - 60%

SMOKE APPEARANCE 30% - 70% LESS

ENGINE KNOCKING SOUND
30% - 50% LESS

VGLOBAL BIZ MARKETING, No. 24-A Pulai Avenue, Jalan Pulai Perdana 1, Taman Pulai Perdana, 70400 Seremban, N.S.D.K
Hotline: 012-936 0009 & Telefax: 06-761 5539 / Email: vglobalbiz@yahoo.com / web: www.V1biz.net

PENGENALAN :

VGlobal Biz Marketing adalah pengeluar rangkaian produk bio-aditif V1 Fuel Booster, V1 Oil Additive, V1 Radiator Additive dan V1 Hydraulic Oil Additive.

Lebih 10 tahun di pasaran, produk ini terbukti membantu sektor industri, pengangkutan, janakuasa, kenderaan dan jentera menjimatkan kos penggunaan bahanapi dan kos penyelengaraan enjin. Produk berteknologi hijau ini juga dapat membantu mengurangkan pelepasan asap berbahaya daripada sektor industri dan pengangkutan.

Rangkaian produk bio-aditif V1 telah digunakan oleh sektor industri seperti kilang sawit, kilang melebur besi, janakuasa, sektor pengangkutan darat & laut di dalam negara dan luar negara. Produk ini juga telah digunakan dengan meluas oleh pengguna kenderaan, jentera ringan dan sukan permotoran.

Produk V1 dijamin dengan insuran liability RM2.5 juta AIG dIsokongan dokumen MSDS, lapuran SETCSO dan lapuran pengujian sektor Industri.

V1 FUEL BOOSTER :

V1 Fuel Booster adalah penemuan terbaru hasil R & D didalam teknologi minyak aditif.
Dengan rumusan synerginya dapat memperbaiki sistem pembakaran yang lebih efisyen. Berasaskan 55% minyak sawit dan dirumus dengan 45% komponen 18 formula aditif berteknologi Quantum German, khusus bagi tujuan mengukuh dan mengimbangi titisan molekul bahan bakar menjadi atom yang sama rata akibat proses pengionan, ia menambah kawasan pendedahan atom-atom dengan oksigen, akan menyebabkan pembakaran mencapai tahap setinggi 98%. Enjin bertambah bertenaga dan lancar serta mengurangkan pembaziran.

Produk ini menambah dan mengawal sistem pembakaran dengan lebih sempurna, melicinkan serta mencuci sistem dalaman enjin dan ruang pembakaran. Yang nyata ia meningkatkan daya kuasa enjin, menjimatkan penggunaan bahan bakar, mengawal kepulan bahan cemar dan membersihkan enjin. Penjimatan bahan bakar dapat dicapai sehingga ketahap 30% – 60%.

Berfaedah dengan pelbagai fungsi untuk memperbaiki dan mempertingkatkan keseluruhan enjin lama dan baru. Berbanding dengan aditif konvesional yang lain seperti (octane booster, Fuel injector cleaner) yang sekadar dicipta untuk merawat masalah yang tertentu sahaja.

 1. MENINGKATKAN KUASA ENJIN: V1 Fuel Booster menambah proses pengetoman adunan angina dan bahan bakar. Ia juga membantu mengoksidakan adunan dan dengan itu dapat menaikan kadar pembakaran.

 2. MENGURANGKAN PENGGUNAAN BAHANAPI: V1 Fuel Booster dirumus untuk mengukuhkan molekul bahan bakar serta menambah pengukuhan yang efisyen untuk pembakaran bahan bakar bagi mencapai kadar pembakaran sehingga 98%. Dengan ini mengurangkan penggunaan bahan bakar ketahap 30% – 60%.

 3. MENGURANGKAN MENDAPAN KARBON: V1 Fuel Booster bertindak mencuci serta membersihkan injector enjin, piston, gegelang piston, injap, novel, karburator dan keseluruhan sistem bahanapi. Pembakaran akan menjadi sempurna sesuai dengan adunan angina dan bahanapi yang lebih baik. Ini bagi mengurangkan bahan bakar yang tidak digunakan dan enapan karbon didalam ruang pembakaran. Tempoh pertukaran minyak pelincir akan tahan lebih lama dan  mengurangkan kos selengara serta memanjangkan  jangkahayat enjin.

 4. MENGURANGKAN GESERAN & KEHAUSAN PADA ENJIN: Umum mengetahui, minyak pelincir digunakan untuk melicinkan bahagian dalaman enjin dan air ialah untuk mengurangkan kepanasan suhu enjin. Walau bagaimana pun, minyak pelincir tidak dapat mencapai bahagian atas ruang pembakaran ( Top Dead Centre, SDC ) dan air hanya menyejukkan secara tidak langsung dari luar blok enjin.

 5. MEMUDAHKAN PENYALAAN: V1 Fuel Booster dirumus untuk mengukuhkan molekul bahan bakar dengan meningkatkan keluasan permukaan molekul bahan bakar dan membolehkan campuran bahan bakar tersebut memerap lebih oksigen yang mana membaiki penyalaan enjin. Ini amat sesuai jika keadaan enjin sejuk dan susah untuk dihidupkan serta menambahkan jangka hayat sistem penyalaan dan bateri.

 6. MENGURANGKAN PELEPASAN ASAP: Pengeluaran asap kotor secara umumnya diketahui adalah petanda  pembakaran bahan bakar tidak sempurna. V1 Fuel Booster membantu pembakaran lebih sempurna dan mengurangkan pembebasan asap kotor .

V1 OIL ADDITIVE :

Satu produk inovatif dibangunkan khusus untuk membantu pengguna menjaga komponan dalaman enjin dan menjimatkan kos servis.

Sesuai digunakan untuk minyak pelincir  tempoh tukar, minyak pelincir bermutu rendah, minyak pelincir tiruan dan minyak pelincir bermutu tinggi tanpa teknologi nano + bio-sealant + magnetism.

V1 Oil Addative yang dituang ke dalam minyak pelincir, akan bertindak meningkatkan dan memulihkan kualiti minyak pelincir  kepada kualiti  terbaik dengan formula nanotech, magnetism & bio-sealant untuk penjagaan komponan dalaman enjin dengan lebih baik dan dilindungi insuran liabiliti produk RM2.5juta.

Hasil kajian R & D bertahun-tahun dengan sokongan teknologi terkini, V1 Oil Additive terbukti membantu mengurangkan kos penyelengaraan enjin dan bertindak merawat serta memanjangkan jangkahayat enjin.

 1. Nanotech – Membentuk jaringan size molekul yang lebih halus untuk bertindak pantas menukar kualiti minyak pelincir kepada lebih berkualiti dan selamat digunakan kepada enjin.

 2. Bio Sealant – Bertindak menutup ronga-ronga kebocoran bahagian dalaman enjin yang terjadi akibat faktor kelusuhan enjin. Ia juga bertindak merapatkan gegelang omboh ‘piston ring’ yang telah lusuh.

 3. Magnetism –  Teknologi terkini ini akan membina molekul magnetism yang bertindak menyalut omboh ‘piston’ dan menarik serbuk besi yang terhasil dari geseran dalaman enjin yang membuat gerakkan enjin tanpa geseran serta melancar dan melicinkan pergerakan enjin. 

V1 RADIATOR ADDITIVE :

Sistem penyejukkan enjin radiator memainkan peranan yang penting untuk penjagaan enjin. Suhu kepanasan enjin yang tinggi akan memberi kesan yang negatif kepada enjin seperti kerosakkan gasket, pengurangan kuasa enjin, penggunaan bahanapi yang meningkat dan sebagainya.

Penggunaan cecair coolant untuk air radiator adalah salah satu cara untuk membantu mengurangkan kepanasan enjin. Sistem radiator dan ‘water jacket’ enjin yang bersih dan terjaga akan mengurangkan suhu kepanasan enjin.

V1 Radiator Additive dicipta untuk bertindak sebagai coolant sokongan sambil bertindak sebagai agen pencuci system penyejukkan enjin termasuk radiator, ‘water pump’ dan ‘water jacket’ enjin. Hasil R & D bertahun-tahun membuktikan suhu kepanasan enjin berkurangan dengan cepat hasil penggunaan V1 Radiator Additive dan memberi kesan-kesan positif berikut:

 • MENGURANGKAN SUHU KEPANASAN ENJIN.
 • MEMBERSIHKAN SISTEM PENYEJUKKAN ENJIN.
 • MELANCARKAN SISTEM ‘WATER PUMP’
 • MENINGKATKAN PENJAGAAN RADIATOR DARIPADA KARAT, KELUSUHAN & HAKISAN.
 • MEMANJANGKAN TEMPOH HAYAT ‘COOLANT’
 • MEMBANTU MENINGKATKAN PRESTASI ENJIN.

INSURAN & REPORT :

 • Dilindungi Insuran Liabiliti RM 2.5 JUTA [AIG]
 • Report Material Safety Data Sheet (MSDS)
 • Analysis of Ultra Sulfur Diesel (SETSCO)

JAMINAN:

VGlobal Biz Marketing menyediakan team teknikal bersama Jurutera berpengalaman bagi Tugasan penerangan produk V1, sesi pengujian, penyediaan lapuran pengujian, sop penggunaan produk V1 dan sistem monitor keberkesanan produk V1 secara berjadual & professional kepada pengguna sektor industri & Pengangkutan.
JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN JIKA LAPURAN PENGUJIAN TIDAK MEMBERI PENJIMATAN MELEBIHI 10%